7 Studenterkørsel råd: Sådan får DU den sjoveste dag

7 Studenterkørsel råd: Sådan får DU den sjoveste dag

Vil du have en mindeværdig studenterkørsel, og føle dig veloplagt på dagen?

Så bliver du nødt til at læse vores gode råd.

Ellers risikerer du, at dagen ikke lever op til dine forventninger. 

h

1. Få en god nats søvn

Det ville være lidt ærgerligt, hvis du dukker op med alvorlig søvnmangel på dagen for studenterkørslen. Du skulle gerne have energi til at holde hele dagen. I hvert fald hele studenterkørslen. Derfor bør du sørge for, at få sovet godt dagen inden.

Det er selvfølgelig helt fair, hvis du ikke orker en bytur efter kørslen. Du kommer trods alt til at danse og hoppe som en gal på vognen i 10-12 timer. 

Dagen inden studenterkørsel

Dagen inden studenterkørslen er det en god ide, hvis du får noget motion og ikke drikker kaffe eller energidrik efter aftensmaden. Pas også på med at se på en skærm lige inden du skal i seng.

Tjek skemaet til nedenunder. Her har vi oplistet grundreglerne for en god søvn. Følg punkterne, så kommer du til at sove som en baby.

Det går nok, hvis ikke du formår at følge alle punkterne. Bare prøv at opfyld så mange som du kan. Men hvad gør du så, hvis du alligevel ikke får sovet ordentligt?

Få svaret i næste afsnit.

Hvis du føler dig træt på selve dagen

Hvis du alligevel ikke får sovet nok, eller føler dig træt på dagen, så skal det nok gå alligevel. Lad være med at tænk for meget over, at du ikke har sovet nok.

Hvis du hele tiden har det i hovedet, så bliver det en selvopfyldende profeti. I stedet kan du “snyde” din krop til at føle sig mere frisk, ved bare at gentage for dig selv, at i dag bliver en god dag, og at du er klar til at have det sjovt med dine venner.

Og så hjælper kaffe og en masse alkohol selvfølgelig også. 

h

2. Det er okay at tage en pause eller to

Der er ingen, der forventer, at du er maks på hele studenterkørslen. Hvis du på et tidspunkt oplever, at blive helt udmattet, så tag en lille pause. Sæt dig evt. ned i vognen og få drukket godt med vand. Så får din krop tid til at restituere lidt. 

Det er også en god ide at bruge stoppene undervejs som en anledning til et lille afbræk fra abefesten. Du bliver nødt til at lytte til din krop undervejs på kørslen, selvom det kan være lidt svært pga. alkoholen.

Husk på, at det vigtigste er, at du får en god studenterkørsel. Du behøver ikke føle dig presset til at være alle andres hype-man. Når du er tilpas, så vil du i sidste ende også kunne have det sjovere med dine venner. 

h

3. Lad være med at kæde-ryge

Det er fair nok, hvis du ryger normalt, eller bare godt kan lide at gøre det til fester. Du skal ikke føle nogen anklage herfra. For nogle studerende tager rygningen dog overhånd når der kommer meget alkohol indenbords.

For det første vil 20-40 smøger få dig til at føle dig rimelig elendig dagen efter. Du presser også din krops system når du ryger så mange smøger.

Der kommer mindre ilt ud til dine celler og organer, og det vil i længden få dig til at blive ret sløv. Ikke optimalt når du skal feste løs dagen lang. Så skær lidt ned på antallet af smøger, så kan du skrue op for de sjove øjeblikke. 

h

4. Start dagen godt ud

Din morgenrutine har stor betydning for, hvordan resten af din dag bliver.  Hvis du udøver lidt viljestyrke om morgenen, så kommer du garanteret til at føle dig mere oplagt resten af dagen. 

Et par gode forslag kunne være følgende:

  1. Lad være med at se dine sociale medier igennem som det første.
  2. Undgå at straffe snooze-knappen. Stå op inden for 10 minutter efter din alarm har ringet.
  3. Tag et koldt bad. Det kan være lidt ubehageligt i starten, men det er det værd. Menneskekroppen er lavet til at tage bad i koldt vand. Det er først inden for de seneste 50 år, at varme bade er blevet normale. Et koldt bad får gang i dit blodomløb, og du vil opleve, at du buzzer helt når du træder ud af badet. 
  4. Spis en god morgenmad og drik 1-2 store glas vand. Så giver du kroppen de bedste forudsætninger for at fungere optimalt. 
  5. Sig til dig selv, at “i dag bliver en god dag. Jeg kommer til at få det mega sjovt”. Gentag dette for dig selv så mange gange som muligt.
  6. Hvis du er typen, der bliver i godt humør eller hypet op af musik, så sæt et par bangers på. 

"Vil du gerne være 100% sikker på, at din studenterkørsel bliver en succes? Vi har samlet en liste med 5 sjove ting, der med garanti vil få andre til at misunde din klasses studenterkørsel. Hvis du gerne vil have lidt inspiration, så hop ind og tjek listen ud."

h

5. Medbring en flaske vand

Endnu et godt moderligt råd. Måske synes du vi begynder at lyde lidt for fornuftige. Det er også okay. Men inderst inde ved du nok godt, at selvom vores råd måske er lidt kedelige, så vil de alligevel påvirke din dag positivt.

Du skal bare lige tage dig en smule sammen og følge dem. Så lyt til den indre stemme, som godt ved, at du burde drikke nok med vand på kørslen.

Det nemmeste er at tage din egen flaske med, som du kan fylde op, hver gang i stopper på turen. 

h

6. Tænk over tøjet

Der er ingen grund til at sovse dit dyreste outfit ind i ølsjatter, madrester og snavs. Motorikken kommer ikke til at være finjusteret når du tumler rundt på vognen.

Det er nemt at svine det så meget til, at det ikke kan bruges igen. Det er en god ide at tage noget på, som du ikke bliver ked af bliver plettet til ukendelighed.

Du behøver heller ikke føle, at du skal imponere nogen på din studenterkørsel. Du skal blot fokusere på selv at have det sjovt og slå dig fuldstændigt fri.

Der er ingen grund til at tænke over, hvad dine klassekammerater synes om dit tøjvalg, for i virkeligheden er de nok ret ligeglade.

Langt størstedelen af alle mennesker tænker mest på dem selv. Chancen for, at de går op i hvilket outfit du har på er minimal. 

h

7. Andres mening om dig er ligegyldig

Wow, ham skribenten har godt nok life-coach hatten på i dag hva? Grunden til jeg nævner dette punkt er, at du kommer til at nyde din dag mindre, hvis du bekymrer dig om, hvad andre tænker.

Når du er fuld så er det helt i orden at opføre dig lige så skørt som du har lyst. Hvis nogle synes du er lidt mærkelig, så bunder det sikkert i, at de er for usikre til at gøre, hvad de har lyst til.

Vær dig selv så meget du kan på kørslen. Der skal nok være nogle af dine venner, som fanger din vibe. Når du er dig selv, så frigør det også dem til selv at være det.

Jeg håber, at du kunne bruge vores råd til noget, og at du får den fedeste studenterkørsel nogensinde!

Skal jeres studenterkørsel være vildere end en festival? Tjek vores "Nødvendige ting til studenterkørsel" for at se, hvordan i får en federe dag end alle andre.

h

Studenterkørsel drukregler og traditioner

Der knytter sig en masse drukregler og traditioner til studenterkørslen. Det er noget af det, som er med til at gøre studenterkørslen unik. Vi har lavet et samlet overblik over det hele, sådan at du nemt kan få styr på reglerne og traditionerne inden i kører afsted. Du kan finde overblikket over drukreglerne og traditionerne her.

h