Hvorfor har 90 procent af alle mennesker IKKE succes?

Hvorfor har 90 procent af alle mennesker IKKE succes?

Først og fremmest, hvad er succes? Er det damer, store biler og mange penge? Ja, det er nok en del af succes. 

Men succes er meget mere.

Earl Nightingale, faderen af selvhjælpsindustrien, definerede succes på denne måde: "Success is the progressive realization of a worthy goal".

Dvs, succes er at bevæge sig hen i mod et værdigt mål.

Så i virkeligheden er det simpelt at få succes. Du skal først finde et værdigt mål, og derefter bevæge dig hen i mod målet.

De flester mennesker har ikke nogen mål, og endnu færre har skrevet dem ned. Når du ikke har noget mål, så kan du heller ikke få succes. 

Som Schwarzenegger sagde: "Den første og mest vigtige ting er, at man har et mål og en vision". 

Af egen erfaring kan jeg sige, at det at sætte målsætninger har ændret mit liv. Ikke kun at sætte dem, men mest at reflektere over "hvad er det jeg egentlig gerne vil, hvilke mål vil jeg gerne opnå?"

De fleste mennesker aner ikke, hvad de vil. De lader samfundet, omgangskredsen eller familien definere det. De forsøger at leve op til andres forventninger. 

Men tilbage til det Earl Nightingale sagde, du bliver nød til at gå efter et værdigt mål.

Det mest værdige jeg kan komme i tanke om er at gå efter et mål, der gør dig begejstret, noget du drømmer om. 

Så hvis du finder ud af, hvad det er så er du allerede 50% succesfuld og længere end 90% af befolkningen. 

Det kan være en lang proces at finde ud af, hvad dit mål er. I processen vil du sandsynligvis opdage, at dine mål ændrer sig. Det er naturligt.

Hver gang du sætter et mål, og træffer en fast beslutning om, at du har tænkt dig at opnå det, sættes en stærk kraft i værk. 

Når du sætter et mål rækker du ud efter mere af dit potentiale. Du udvikler dig. Det bliver du nødt til, hvis du vil opnå målet. 

Du begynder at tænke over, hvordan du kan opnå målet.

Og som de græske filosoffer sagde, "det vi tænker på dagen lang, er det vi bliver". 

Heri ligger også en kraftfuld sandhed som jeg håber en dag går op for dig. Dine tanker skaber din verden. Ikke sådan wu-hu vift med en tryllestav og så sker det. 

Det foregår nogenlunde sådan her. Det du tænker skaber dine følelser. Dine følelser er det, der får dig til at handle. Dine handlinger bliver til vaner. 95% af dine handlinger hver dag er styret af dine vaner.

Dine vaner er skyld i de resultater du får. Hvis du har en vane om at ryge, så vil du få dårlige lunger og et dårligt helbred. Hvis du har en vane med at løbe hver uge, så vil du få et bedre kredsløb, ilt ud til kroppens celler og derfor mere energi.

Det hele starter med, hvad du tænker. Tænk på dine mål og opnå dem. Tænk på alt det uretfærdige, der er sket dig og bliv ved med at føl dig som et offer. Tilgiv og bliv fri. 

Igen, det første du skal gøre er at reflektere over, hvad du gerne vil opnå. 

Grant Cardone, en amerikansk mangemilliardær, opfordrer alle til at lave en øvelse, hvor de hver morgen og aften skriver deres mål ned. Der findes mange studier, der viser, at det øger din chance for succes, hvis du skriver dine mål ned.

I min erfaring er den største fordel ved at skrive ens mål ned, at man holder sig motiveret. Nogle gange kan jeg godt blive lidt utålmodig fordi jeg ikke har opnået målet endnu. På samme tid er det meget befriende at vide, hvad det er man gerne vil opnå. 

Målsætninger er også med til at holde dig ansvarlig. Du kan meget bedre vurdere, hvornår du er ved at komme på afveje. Hvis du ikke har skrevet dit mål ned, så er det nemmere at komme med undskyldninger. 

Livet giver ikke en fuck for undskyldninger, jeg er ked af at sige det.

Jeg finder selv på undskyldninger, men fordi jeg har målsætninger buster jeg mig selv i det. Og så bliver jeg irriteret på mig selv og retter kursen. Ikke fordi jeg er perfekt, men jeg sørger for altid at gå fremad, hvilket gør mig succesfuld i Earls øjne. 

Overordnet set er mit liv langt federe nu end dengang jeg ikke havde nogen mål for mit liv. Jeg anede ikke, hvad jeg ville eller, hvorfor jeg eksisterede.

Jeg har fundet ud af, at der ikke er nogen, der kommer og fortæller dig, hvad meningen med dit liv er. Hvis nogen prøver, så lad være med at lyt, de aner det ikke selv. 

Det er op til dig selv at bestemme, hvad du vil bruge dit liv på. Du skal nok komme til at opnå mål i dit liv.

Spørgsmålet er om det bliver dine egne eller andres?