Studenterkørsel traditioner og drukregler (Dem du SKAL kende)

Studenterkørsel traditioner og drukregler (Dem du SKAL kende)

VIL DU GERNE HAVE DEN FULDE STUDENTERKØRSEL OPLEVELSE?

Hvis du gerne vil være sikker på, at du ikke glemmer en drukregel eller en sjov tradition, så skal du læse videre i denne artikel. 

h

17 STUDENTERKØRSEL DRUKREGLER

Her finder du den komplette liste over, hvilke drukregler der er til studenterkørsel.

1. Ulige og lige dage - Det er en fast tradition, at man på ulige dage drikker med venstre hånd, og på lige dage med højre hånd. Hvis en person glemmer dette, så skal de som straf bunde den øl de har i hånden. Denne tradition gør sig ikke kun gældende til studenterkørslen, men også til alle studenterugerne. 

2. Førertrøje - Når førertrøjen skifter ejermand i løbet af dagen, skal både den, der afleverer trøjen, og den der får den bunde en hel øl. 

3. Ny sang - Hver gang musikken skifter tager i en tår. 

4. Andre studentervogne - Hvis i ser en anden studentervogn, så laver i en fællesskål med dem. Her skal i selvfølgelig vise, hvem der bestemmer, og gå efter at bunde jeres øl hurtigst muligt. 

5. Fællesskål - Aftal et fast tidspunkt, hver time, hvor der laves en fællesskål. Drik 1 genstand pr. fællesskål.

6. Sove - Hvis en person begynder at sove skriver man “baby” på dem med en tusch. Alternativt vækkes de med et glas koldt vand i hovedet. 

7. Bund din øl - Når i kommer til et nyt stop skal den øl du har i hånden bundes. 

8. Tabt øl - Hvis man taber en øl på gulvet skal man bunde resten af den. Taber man den ud af lastbilen bunder man en øl eller tager et shot. 

9. Tabt hue - Taber man huen skal man bunde en hel øl. Øllen skal hældes op i toppen af huen og drikkes derfra. 

10. Fald - Hvis en person falder, skal alle der ser faldet tage en sympati-tår 

11. Fald fra stige/trappe - Hvis en person falder ned fra stigen eller trappen til vognen, skal personen bæres i sikkerhed. Personen må kun drikke vand på stoppet. 

12. Sidst ud af vognen - Den person, der kommer sidst ned af vognen skal bunde sin øl. Til gengæld må personen være den første, som vælger mad. 

13. Sidst ind i vognen - Personen bunder sin øl, eller bunder en hel ny øl, hvis han ikke har en med op i vognen. 

14. Ved hvert 10. stop - Drik dit gennemsnit i tåre. 

15. Start og slut på kørslen - Ved første og sidste stop drikker man et antal tåre, der svarer til de personer der er droppet ud af klassen i løbet af de 3 år. 

16. Gul bil - Når du ser en gul bil må du give et slag til en ven. Din ven skal bagefter tage en tår. Man kan ikke få en tår, når man allerede har givet et slag. Det er først næste gang der bliver set en gul bil. Man kan selvfølgelig også aftale, at det både er gule biler, danske fragtmænd og bobler man må give slag for. 

17.  Rund fødselsdag - Hver gang du når et rundt antal genstande (10, 20, 30 osv) bunder du naturligvis en genstand. 

h

STUDENTERKØRSEL TRADITIONER

Her får du alle de faste traditioner, der knytter sig direkte til studenterkørslen. Hvis du gerne vil se, hvilke traditioner der knytter sig til studenterhuen, anbefaler vi denne guide.

Laveste og højeste snit - Dem med det laveste og højeste gennemsnit i klassen giver en kasse øl hver til turen.

Mindste og største hue mål - Dem med den største og den mindste hue giver en kasse øl til turen hver. 

Hvad skal man have på til studenterkørsel? Det er en tradition til studenterkørslen, at man har hvidt, bordeaux eller sort tøj på. Hvis du gerne vil leve op til traditionen, så undgå at tage dit dyreste hvide outfit på. Det giver lidt sig selv, at det nemt kommer til at blive beskidt undervejs. 

Pynt til studentervognen - Studentervognen skal naturligvis pyntes. Udover alt det du kender med bannere osv, så skal der ifølge traditionen også egegrene eller noget andet grønt på vognen. 

Tunnelen - En nyere tradition er, at i laver en tunnel hver gang i stiger ud af vognen, for at besøge en fra jeres klasse. I laver tunnelen ved at stille jer op i to rækker overfor hinanden, og sætte jeres hænder mod den, der står overfor jer. Derefter løber den person, hvis forældre man stopper ved, gennem tunnelen. Ved enden af tunnelen skal der stå en klar med en ølbong, som den der har løbet gennem tunnelen skal bunde. 

h

FØRERTRØJE STUDENTERKØRSEL

Hvad er førertrøjen?

Førertrøjen gives til den person, der indtil videre har drukket mest på kørslen. Den kan altså godt skifte ejermand i løbet af dagen.

Nogle klasser vælger at købe eller aftale en præmie til den, der får førertrøjen som den sidste på dagen. Det er trods alt en præstation at være den stiveste, når alle har drukket om kap hele dagen. 

Du kan købe førertrøjen her.

h

Man kan vælge mellem to forskellige måder at afgøre, hvem der skal have førertrøjen.

h

1. Personen der har drukket flest genstande.

Hver gang man drikker en genstand sætter man en streg på armen. Den med flest streger får førertrøjen.

Man kan med fordel vælge, at man hver time eller hver anden, i fællesskab afgør, hvem der har flest streger. 

2. Personen med den højeste promille.

Hvis konkurrencen om førertrøjen skal være helt fair, kan man bruge et alkometer. Personen med den højeste promille får førertrøjen.

Noter evt. promille og klokkeslæt på armen.

Udover at være en fair målestok, så er det også nemmere at holde styr på promillen, ift. hvis man skal sætte streger for hver genstand.

De fleste kommer til at glemme det lidt undervejs, fordi de måske ikke har nogen tusch i nærheden.

Derfor mister det lidt fidusen med at tælle genstande via streger. 

Du kan finde et overblik over de bedste alkometre på markedet her.

3 førertrøje udfordringer

Inden studenterkørslen kan man aftale nogle udfordringer til den, der bærer førertrøjen. Bare for at presse vedkommende lidt mere. Her får du nogle ideer, men ellers handler det bare om selv at være kreativ. 

1. Personen i førertrøjen skal holde en kort takketale, eller lignende, ved hvert stop. 

Hvis den samme person bliver i førertrøjen hele dagen, så kan i se hvordan han/hun bliver endnu mere fucked som dagen går. Hvis førertrøjen skifter, så får i lov at se flere jeres klassekammerater fumle rundt i ordene. 

2. Stå på hænder, hver gang der er en have med græs.

I skal nok være et par venner til at stå rundt om personen i førertrøjen, når han forsøger at trodse tyngdekraften. Det vil helt sikkert se virkelig komisk ud, når man efter 10-15 genstande forsøger at gå på hænderne. Hvis personen i førertrøjen er fuldstændig væk, så bør man nok lige genoverveje denne udfordring. 

3. 5-10 armbøjninger ved hvert stop - med en øl på ryggen

Alt afhængigt af, hvem der er i førertrøjen aftaler i et bestemt antal armbøjninger personen skal tage. Det skal være sådan, at de bliver lidt presset, men det skal heller ikke være alt for hårdt. Mens de tager armbøjningerne skal de have en øl balanceret på ryggen. Hvordan den skal ligge styrer i selv. Hvis førertrøjen taber øllen skal den selvfølgelig bundes bagefter. 

H

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL OM STUDENTERKØRSEL

Hvor lang tid varer studenterkørsel.

Typisk mellem 10 og 12 timer. Det afhænger naturligvis lidt af, om i har valgt at dele turen op over to dage, hvor mange i er i klassen, hvor lang tid i bruger på hvert stop og om i bor i byen eller på landet. Hvis du gerne vil vide det meget præcist, så orienter dig hos den person, der har planlagt turen for jer. 

h

Hvilken måned bliver man student?

Du bliver student i slutningen af Juni måned. 

h

Hvilken uge er studenteruge 2021?

Studenterugen i 2021 ligger i uge 25, hvilket er d. 21-27 juni. Stort set alle gymnasieelever vil have deres sidste eksamen denne uge. Det der i sidste ende afgør, hvilken uge studenterugen er for dig, er hvornår du har din sidste eksamen.

Som regel siger man, at studenterugen er den uge, hvor du har din afsluttende eksamen.

Studenterugen som begreb er dog lidt flydende.

Mange kalder også ugerne efter den afsluttende eksamen for “studenterugerne”, fordi man holder studentergilder de uger. 

Hvornår i skal ud at køre afhænger naturligvis af, hvornår i har bestilt jeres vogn. Selve studentergilderne vil typisk placeres efter studenterkørslen. Der kan dog godt være enkelte, som holder det inden. 

Hvis du stadig er i tvivl om, hvornår du bliver student, og hvordan studenterugen forløber, så anbefaler jeg denne guide til dig.

h

Hvornår stopper studenterkørsel?

Studenterkørslen stopper ved det sidste stop på ruten (no shit). Hvis forældrene er med på den, så kan blive et godt stykke tid ved det sidste stop og køre festen videre der. Man kan også tage i byen, vise huen frem for de yngre årgange og fejre med de andre studenter.

For mange er studenterkørslen en hård omgang, så en del vælger også bare at tage hjem i seng efter sidste stop. 

h

Hvor lang tid skal man gå med studenterhue?

1-2 uger ca. Det er normen, at man har studenterhuen på lige så lang tid som der er gilder. Man kan selvfølgelig godt beholde den på i de efterfølgende uger, hvis man gerne vil spille lidt smart i byen. Nogle gange kan man også få nogle ekstra rabatter eller gode tilbud, hvis man har huen på. Pas dog på med at pres citronen for meget. På et tidspunkt bliver det bare kikset at rende rundt med huen, når alle godt ved, at det var længe siden folk blev studenter. 

h

Gode råd til studenterkørsel

Du har aldrig prøvet at køre studenterkørsel før. Derfor har du måske også lidt svært ved at forberede dig på, hvordan dagen egentlig kommer til at være. Jeg kan berolige dig med, at den nok skal leve op til dine forventninger, så længe du følger nogle rimeligt basale råd. Hvis du gerne vil være sikker på, at få den bedst mulige studenterkørsel, så giv vores 7 gode råd til studenterkørslen et besøg.